onsdag 9. desember 2009

Mørlefse

1 kopp sirup
1 kopp sukker
125 gr smør
2 beger rømme
1 egg
6 ts hornsalt
ca 2 l hvetemel, etter behov

Smuldre smøret i ca 1,8 l mel, ha det øvrige i deigen, og elt den raskt sammen.

Bruker du økologisk lettrømme, får du med deg alt det gode i rømmen, siden den er syrnet på boksen, og ikke på tank slik som annen rømme er.

Lag deigen på kvelden i forveien, og la den stå i kjøleskapet natten over. Lag deigen så løs som du tør, og bak ut på et ganske kaldt kjøkken med lite mel på bordet, så får du de herligste myke lefsene.

Hvis du ikke har takke, kan du steke de midt i stekovnen, på 225 grader i ca 5 minutter.

1 kommentar:

  1. Hei. Morsomt innlegg det under her. Ja vi får kose oss med det vi har lyst på, det har iallefall vi gjort, og tusen takk for konfektesken. Jeg har nok spist mesteparten, og må si meg enig...Det ga litt lykkefølelse. Og takk for koselig julebrev. Og til sist vil jeg ønske dere ett riktig godt nytt år.
    Håper vi treffes snart.

    Klem Ann.

    SvarSlett